OmaTilan tarina

OmaTila yritykseni nimenä kuvaa meidän jokaisen omaa tilaa – fyysistä ja henkistä, kotia ja itseä, kehoa ja mieltä. Oman tilan voi jokainen määritellä itselleen ja hetkeen sopivalla tavalla. Oma kuvaa itsenäisyyttä ja itsen tärkeyttä, sitä mikä on sinulle omaa ja ominaista. Tila merkitsee mielentilaa, elämäntilannetta sekä fyysistä tilaa kehossa ja kodissa. Meidän jokaisen oma tila on yksilöllinen ja sellaisena arvokas.

Haluan tarjota asiakkailleni mahdollisuuksia luoda omaa tilaa.

Olen löytänyt ammattijärjestäjät etsiessäni apua omien papereitteni järjestämiseen. En ole kaikkein järjestelmällisin ihminen, mutta nautin kodin selkeydestä ja tasapainosta. Kodissani kaiken ei tarvitse olla tiptop, vaan tärkeintä on hyvä olo itsellä. Oma kotini on vuosien ajan järjestynyt ja yhä jatkan harjoituksia tavaran vähentämisen ja toimivien rutiinien parissa. Tiedän sen tunteen, kun kaaoksen keskellä ei tiedä, mistä aloittaisi järjestämisen. Olen kuitenkin omakohtaisesti kokenut myös sen keveyden ja ilon, kun vähitellen kasat muuttuvat järkeviksi säilytyspaikoiksi ja elämän epämääräisyys määrätietoisuudeksi. Haluan OmaTilan kautta tarjota näitä tunteita myös asiakkailleni.

Kodin järjestämisen lisäksi mielessäni kypsyi halu tarjota kokonaisvaltaisempaa hyvinvointia. Juuri sopivalla hetkellä, eteeni avautui mahdollisuus osallistua LCA Life Coach opintoihin. Life coach –opinnoissa olen syventänyt aiempaa ohjaamisen ja valmentamisen osaamistani ja saanut itsekin työstää elämääni, tavoitteitani ja unelmiani. Opinnot nivoivat hienolla tavalla yhteen elämänkatsomukseni ja ammattitaitoni eli uskoni ihmisen sisältä löytyviin valtaviin voimavaroihin ja keinoihin, niiden vahvistamiseksi.

Yksi asia johtaa toiseen. Elämän kokemukset ovat tuoneet minut tilanteeseen, jossa on syntynyt OmaTila.

Minulla on elämässäni ollut monenlaisia käänteitä ja kohtaamisia, jotka ovat rikastuttaneet kokemustani elämästä. Olen opiskellut ja tehnyt töitä, puurtanut vapaaehtoisena sekä harrastanut pitkäjänteisesti toivoen harrastuksesta ammattia. Olen kokenut joutuneeni liian suuriin saappaisiin ja lopulta kuitenkin kasvanut saappaista ulos. Olen löytänyt unelmatyöni, jota tehdessä jouduin vastakkain oman rajallisuuteni kanssa. Olen kohdannut elämän epäreiluutta ja pyrkinyt omilla teoillani helpottamaan kohtaamieni ihmisten oloa. Elämässäni on ollut valtava määrä tärkeitä ihmisiä. Koen, että kaikki kohtaamiset ovat muokanneet minua minuksi. Ihmissuhteissa yhdessä jaetut ilot, rakkaus, menetyksen aiheuttama suru, riitojen aikaansaama hämmennys, luottamus ja petetyksi tuleminen ovat kaikki omalla tavallaan vieneet minua eteenpäin.

Halu auttaa ihmisiä löytämään oma tasapainonsa ei ole keksittyä, vaan aidosti osa minua. Ammattitaito yhdistettynä omiin kokemuksiin elämän epätasapainosta tai kodin epäjärjestyksestä ovat yhdistelmä, jota hyödynnän työssäni valmentajana ja ammattijärjestäjänä. Oma kokemus tasapainon löytämisen tärkeydestä luo halua jakaa sitä samaa muille. Valmentajana ja ammattijärjestäjänä olen kanssakulkija ja autan asiakasta luomaan omaa tilaansa järjestämällä elämäänsä ja kotiaan. Työskentelyn suunta ja tavoite on aina selkeämpi tulevaisuus ja tasapainoisempi olotila.

Maija Kaipiainen

LCA Life Coach, 2015
Ammattijärjestäjä, 2014
Yhteisöpedagogi (AMK), 2004

Työkokemusta vuodesta 2004 alkaen:
Lastensuojelutyössä perhetyöntekijänä, ammatillisena tukihenkilönä ja tuetun asumisen ohjaajana
Järjestötyössä mm. projektipäällikkönä, suunnittelijana, vapaaehtoistoiminnan kehittäjänä, vapaaehtoistoimijana

 

 

Maija Kaipiainen | p. 045 8717 555 | maija.kaipiainen(@)omatila.net

ajankohtaista

25/3/2018

Ajatuksia onnellisuudesta

Olin Radio Suomen haastateltavana 21.3.2018 ja juttelimme onnellisuudesta. Voit kuunnella jutun Yle Areenasta.

BLOGI 19/3/2018

OmaTilan blogi on uudistunut

OmaTilan blogi löytyy nykyisin osoitteesta elamankauniithetket.com
Käy lukemassa blogista lisää, mitä uudistuksen takana oikein on. Pääset suoraan blogiin tästä.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Uutiskirje ja pääset samalla OmaTilan kanta-asiakkaaksi! Saat heti 5+1 vinkkiä elämäsi tasapainoittamiseen!

Tilaa uutiskirje

pinterest blogi

facebook

Copyright © OmaTila 2015