BLOGI 1/12/2017

Poimi tästä 6 vinkkiä aineettomiin lahjoihin

"Olen niin huono antamaan lahjoja!"  Tuntuuko sinusta koskaan tältä?

Joulukuun ensimmäisen päivän kunniaksi haluan haastaa sinut miettimään, mitä voisit antaa lahjaksi tavaroiden sijaan. Kaapit pursuilevat tavaraa yltäpäältä ja KonMariin hurahtanut sukulaisesi ei oikeastaan kaipaa yhtään mitään, mikä ei tuota hänelle iloa. Aineettomien lahjojen ei tarvitse olla kalliita, vaan voit omalla panostuksellasi ja ajankäytöllä antaa lahjan myös pienellä rahalla tai jopa ilmaiseksi.


1. YHDESSÄOLO
Onko mielessäsi käynyt, että haluat viettää enemmän aikaa läheisten kanssa? Voit antaa lahjaksi jotain, missä vietät yhdessä aikaa lahjan saajan kanssa. Tee lahjakortti yhteiseen metsäretkeen, tähtibongaukseen tai leivontahetkeen. Itse olen vienyt kummilapseni elokuviin, käynyt syömässä ja sisäleikkipuistossa.

 

2. TAIDON OPETTAMINEN
Minkä taidon läheisesi haluaisi oppia tai mitä sinä voisit hänelle opettaa? Itse ilahtuisin suuresti, jos saisin lahjaksi vaikka melonnan tai kokkauksen opetusta tai laulutunteja.

 

 3. SYDÄMELLINEN APU
Voisitko auttaa sukulaistasi, naapuria tai ystävää lahjan muodossa? Renkaanvaihto, siivous tai joulukuusen haku voivat olla juuri niitä juttuja, joihin tuttavasi tarvitsee apua ja sinä voit tuottaa hänelle iloa.

4. HEMMOTTELUHETKI
Kaipaako ystäväsi tai puolisosi hemmottelua? Voit antaa lahjakortin hemmotteluhoitoon, mutta voit järjestää hemmotteluhetken myös itse! Lämmitä sauna, laita saunaan kynttilöitä, valmista ihanasti tuoksuva jalkakylpy ja hiero vielä lopuksi lahjan saajan jalkoja lempeän musiikin soidessa.

 


5. AINEETONTA "TAVARAA"
Tarvitseeko tuttavasi bussikorttia tai lukeeko digilehteä? Voit ilahduttaa lahjalla, joka ei vie tilaa, mutta tuo lisäarvoa lahjansaajan elämään. Myös lahjakortit ovat hyvä tapa muistaa läheistä ja antaa hänelle mahdollisuus hankkia jotain, mitä hän todella tarvitsee.

 

 

 

6. SELKEYTTÄ KOTIIN -ETÄVALMENNUS
Aineettomia lahjoja ja turhiksi koettujen lahjojen aiheuttamaa tunnontuskaa käsitellään myös Selkeyttä kotiin -etävalmennuksen valmennusviesteissä. Etävalmennus on kolmen kuukauden valmennuspaketti, johon kuuluu kaksi tuntia henkilökohtaista valmennusta puhelimitse tai Skypellä sekä viikottaiset valmennusviestit ja -tehtävät. Lisätietoja valmennuksesta löydät tästä linkistä.

***Kirjoittaja on Maija Kaipiainen, valmentaja, coach ja ammattijärjestäjä. Maijan yritys OmaTila Ohjauspalvelut on kuopiolainen valmennusalan yritys. OmaTila tarjoaa valmennusta kasvokkain ja verkossa yksityishenkilöille ja työyhteisöille.***

ajankohtaista

BLOGI 1/12/2017

Poimi tästä 6 vinkkiä aineettomiin lahjoihin

"Olen niin huono antamaan lahjoja!"  Tuntuuko sinusta koskaan tältä?

Lue lisää...

25/6/2017
Syyskuun alusta alkaen avautuu jälleen Selkeyttä kotiin -etävalmennus - Ilmoittaudu jo nyt!

Lue lisää...

Tilaa uutiskirje

Tilaa Uutiskirje ja pääset samalla OmaTilan kanta-asiakkaaksi! Saat heti 5+1 vinkkiä elämäsi tasapainoittamiseen!

Tilaa uutiskirje

pinterest blogi

facebook

Copyright © OmaTila 2015